5 jel, hogy a saját utadban állsz

Több ügyfelünknél derült ki az elmúlt években, hogy amekkora erővel és lelkesedéssel taposnak, olyan látványosan járnak helyben anélkül, hogy megállnának, és egy pillanatra kívülről szemlélnék, hogy mi is történik. Semmi gond, hiszen mi ezért is vagyunk. Sok apró, ismétlődő jelet, mintázatot találtunk, amit jó ha végigolvasol, hátha nálad is előkerült egyik-másik. Ha tapasztalsz ezek közül, az nem jelenti, hogy bármit rosszul csinálsz, mindössze azt, hogy érdemes odafigyelned az egyensúlyra.

1. Már akkor belekezdesz egy feladatba, amikor az előzőt még be sem fejezted.

Gyakori jel a sok elkezdett, de be nem fejezett feladat, függetlenül attól, hogy mennyi idő volt / van rájuk. Elúszik a fókusz, nincs mérési pont, nincs lezárás. Tudjuk, hogy befejezni valamit nem könnyű. Utána ugyanis kevés a lehetőséged a változtatásra, ha van egyáltalán. Az ettől való félelem főleg azoknál kritikus, akik a tökéletességre törekszenek. Elégedj meg a jóval!

 

2. Mikromenedzselsz.

A legtöbb vállalkozó mindent maga akar csinálni, hiszen ő ért hozzá a legjobban. Ez az egyik legnagyobb átverés, amivel kínozhatod magad. Bízz a csapatodban, bízz a többiekben, hogy ők is bízhassanak benned.

 

3. Mindig igazad van.

Nemcsak az utólagos kommunikációban, hanem a tevékenységekben is gyakran találkozunk azzal, hogy nem könnyű beismerni egy rossz döntést. Pedig ez egy természetes tanulási folyamat, a sikerhez vezető út része. Kérj tanácsot, hogy hamarabb tovább tudj lépni.

 

4. Kérdezel, de nem hallgatsz.

Ha véleményekre vagy kíváncsi – már megírtuk miért nincs sok értelme – és csak azért kérdezel, hogy megerősítsük, amit gondolsz, akkor nem jutottál előrébb. Arról ismered meg az ilyen – könnyen elkeseredő, a világgal harcban álló – vállalkozót, hogy a környezetében teljes az egyetértés. Aki mást mond, az nemcsak hülye, hanem bizonyára ellenség is.

 

5. Mindig van egy jó kifogásod.

Még nincs kész. Még ezt a funkciót be kell építeni. Még sajtóanyagot kell írni hozzá. A csomagoláson még dolgozunk. Magas az adó. Nincs elég időm / pénzem / orrszarvúm. Mindig lesz valami, ami miatt meg tudod győzni magad a halogatásról. Dönts és haladj. Legyenek opcióid, de mutasson előre mindegyik. Igen, ez kockázatvállalással jár, de ez van.

recite-5690-1318510455-1sezkrp

Mindannyian hibázunk, de ez a vállalkozósággal jár. Ha ezt elfogadod, és nem akarsz minden áron tökéletes lenni, vagy annak mutatkozni, könnyebben fogadod el magad.

 

Ilyeneket az Entrepreneur-ön olvasunk nektek.

Most tiéd a szó!

Comments are closed.

Read previous post:
Korrupció

Bólintson, aki találkozott már korrupcióval. Akárhol. ... Na, ugye. A legtöbb helyen és esetben jelen van valamilyen formában, akármennyire is...

A legfontosabb startupper-felszerelés

A startupok 75%-a bukik.  Ez elég ijesztő, igaz?  Mi rájöttünk, mire van szükséged a leginkább, ha vállalkozásba kezdesz. Rövid, velős blogposzt...

Semmittevés – képekben

A legtöbbünkkel előfordul, hogy inkább semmitteszünk, mintsem a munkával haladnánk. A 20 Pixels jóvoltából könnyebben meg tudjuk mutatni, hogy hogyan...

Close