Azok a reggeli staff meetingek….

20160913_162725-2Mi csütörtök reggel csináljuk. Van, aki a hétfőre esküszik, van, aki a keddre, esetleg csak délután… de nekünk csütörtök reggel van, pontosan egy órát tart, és általában sokat nevetünk közben. Staff meeting, stábmíting, csapatértekezlet – hívd, ahogy akarod, a lényeg az, hogy az egész csapat együtt legyen hetente egyszer, még akkor is, ha amúgy online is jól kommunikálunk, home office-ból is hatékonyak vagyunk.

Mindig más vezeti ezt az órát, hogy ebben is meglegyen a változatosság, az egyéni hang. Mihalik Ági kollégánk szereti ezeket az alkalmakat, pezseg és kommentál, jól vezet… csak hát ne lenne olyan korán. Most arról mesél, hogy neki szervezetfejlesztőként miért olyan fontos mégis a staff meeting, hogy akár hajnalban (9-kor!) is bejöjjön a kedvünkért.

Mihalik Ági írása

Újra eljött a hét közepe, amikor be kell érnem reggel 9-re az irodába. Nincs késés, nincs home office, ez az a heti egy óra 9-től 10-ig, amikor mindenki jelen van, körbeüljük a nagy asztalt, és megvitatjuk az apró-cseprő és a fontos dolgokat egyaránt.

Nehezen kelek ilyen korán. Tudom, hogy sokan csak legyintenek vagy értetlenkednek: a reggel 9 mióta számít koránnak? De mindent összegezve, én fél 9-kor félálomban, csíkszemekkel állok a villamoson, vakon követve a tömeget a leszállásnál, igyekezve nem elkésni.

20160704_152051Az irodába érve, már pár fokkal éberebben köszönök mindenkinek, beindulnak a gondolataim, egy (olykor két-három) csapásra felpezsdülök. Kezdetét veszi a staff meeting, ahol sorban megosztjuk egymással, éppen min dolgozunk, hol tartunk, szükségünk van-e kollégáink inputjaira, segítségére. Összegyűjtjük a megvitatandó témákat. Ekkor már 100 %-ban jelen vagyok, felébredtem. Mivel nem mindenkivel dolgozom együtt szorosan, napi szinten, így érdeklődve figyelem, kit mi foglalkoztat, hova tart a csapat, a cég. Hova tartunk mi, együtt. Jó látni a big picture-t, érezni, hogy a kisebb-nagyobb feladataimmal, a munkámmal igenis a része vagyok.

Miért is avatlak be titeket bioritmusom intim titkaiba? Hogy elmondjam, sokszor egyáltalán nem könnyű azt tenni, ami az egyéni és a csoportos fejlődést szolgálja. Még akkor sem, ha szakemberként vagy vezetőként tudjuk, hogy a rendszeres staff meeting igenis elengedhetetlen.

Startupperként mondhatjátok erre, hogy ugyan, mi csak páran vagyunk, az időnk nagy részét amúgy is együtt töltjük. Ismerjük már egymást az egyetem óta, rendszeresen megiszunk egy sört péntekenként. Eleget beszélünk az üzletről, a technológiáról, a célokról, a világmegváltásról. Nem kell még egy plusz alkalom, amikor szervezett, már-már bürokratikus, multiszerű formában ezt megismételjük.

A kérdésem a következő: tényleg el tudod mondani, hogy alapító társaid ezekben a napokban min dolgoznak, milyen inputokra van szükségük, merre haladtok? Hogy elcsúsztok-e egy fontos határidővel? Hogy a kollégád azért nem veszi fel egész délután a telefont, mert éppen házon kívül van? (Amit persze jelzett is két hete valamelyik kommunikációs csatornán…)

Egy startup esetében talán még fontosabb, hogy a csapat lássa a nagy képet, hogy a bizonytalanságban legyen egy biztos pont. A staff meeting egy megfelelő platform az egyéni munka csapatszinten történő összegzésére. Eszköz arra, hogy rendszerezzen, motiváljon. Hozzásegít ahhoz, hogy csapatszinten gondolkozzatok, hogy problémákat oldjatok meg közösen.

És nem, nem számít, hogy csupán három alapítóról van szó, vagy vannak már alkalmazottaid is. Ez ez heti rituálé, amikor mind egybegyűltök, amikor tudatosul bennetek, hogy az egész részei vagytok, hogy valami közösért dolgoztok. Egy olyan szokás, amit még akkor tudsz természetessé és magától értetődővé tenni, amikor még kis létszámú a vállalkozás.

Három szóval: Staff meetingre fel!

És most megyek aludni, mert holnap korán kelek. Újra eljött a hét közepe.

Most tiéd a szó!

Comments are closed.

Read previous post:
Mire indíts vállalkozást? Szinte mindegy. Szinte.

Sok külső kollégával dolgozunk együtt, az egyikük Kiglics Nadinka, aki általános és nélkülözhetetlen tűzoltóként ugrik be rendezvényeink és háttérmunkáink legégetőbb...

Importáru hibákkal

Vigyázó szemünket az Öbölpartra vetjük, azaz a Bay Area-ra, ismertebb nevén San Francisco és a legendás Silicon Valley startup-világára. Oszt'...

Komédia (olvasói levél a szellemi tulajdon hasznosításáról)

Kaptunk egy olvasói levelet Zsenik és szabadalmak  címmel, Komédia alcímmel. Sajátos humorú barátunk írta, aki leghűségesebb olvasóink egyike. Magát így mutatja be: Rév Tamás,...

Close