Asset Management

Név Asset Management Kft.
Interjúalany Treznyák Tamás, Befektetési Igazgató
Típus Üzleti angyal
Befektetési cél 0,3-2m EUR
Portfolió cégek például AISS Technologies, CraftUnique
Honlap -
Mennyi projektet szeretnétek támogatni 2016-tól kezdődően és milyen összeggel? Évente 1-3 projektet szeretnénk lezárni, nem akarjuk az erőforrásainkat túlzottan szétaprózni. Hiszünk abban, hogy a tőkejuttatáson túlmenően a portfólió cégeinknél jelentős értéket tudunk teremteni a befektetők és a csapatunk aktív közreműködése révén. Természetesen nem kívánunk belefolyni a portfólió cég operatív működésébe, de aktív tulajdonosi szemlélettel felvértezve segítjük a cégeket üzletfejlesztésben, a stratégia finomhangolásában vagy a csapat megerősítésében. Ebben kiemelkedő szerep jut a magánbefektetők versenypiacon szerzett vállalkozói, cégépítési tapasztalatainak, magyar és nemzetközi kapcsolatrendszerünknek, valamint a sikeres múltbeli kiszállásoknak.

300 ezer és 2 millió euró közötti tőkeemeléseket célzunk meg. A befektetői csapatunk magyar magánszemélyekből áll, akik saját pénzüket fektetik be. A befektetői működésünk során nagyfokú rugalmassággal tudunk megközelíteni egy-egy projektet, az intézményi befektetőkkel szemben gyorsabban és flexibilisebben tudunk befektetni.

Hogyan és kinek érdemes jelentkezni hozzátok? Ambiciózus, sikeréhes startupok jelentkezését várjuk, akik már kész termékkel vagy szolgáltatással rendelkeznek, ideális esetben már valamilyen szintű piaci validáció is a kezükben van. Skálázható, nemzetközi szinten is egyedi megoldásokat keresünk gyorsan növekvő réspiacokon, amely megalapozza a cég robusztus külföldi térnyerését. Lerágott csont, de rendkívül fontos az alapítói csapat „minősége” (szakmai és üzleti felkészültség, iparági, vállalkozói tapasztalatok, soft skillek), a jó termék mellett az is szükséges, hogy elhiggyük az alapítóknak, képesek sikeresen kilépni a nemzetközi piacra. Iparági megszorítások nélkül tudunk befektetni.

Jelentkezni egy onepager-rel, a projekt rövid leírásával érdemes, a tamas.treznyak@mshc.hu email címen, amely elegendő információt tartalmaz ahhoz, hogy eldöntsük, hogy elvi szinten érdekes-e a projekt számunkra.

Elbírálás hossza Mivel nem intézményi befektetők vagyunk, ezért nincs komoly adminisztratív folyamat, amin végig kell mennie az adott befektetési lehetőségnek. Néhány hét alatt tudunk elvi igent mondani, amelyet követően 2-3 hónap alatt lezárható egy befektetés. Adott esetben ugyanakkor elnyúlhat a befektetési folyamat, akár a mi belső folyamataink, akár a cég reakcióideje. felkészültsége miatt.
Milyen kérdéseket gondoljon végig az a startup, aki hozzátok jelentkezik? Milyen piacot céloztok meg, és mi a növekedési üteme?

Mi a terméketek/szolgáltatásotok újdonságereje? Mitől jobb, mint a konkurens megoldások?

Kinek és hogyan fogjátok eladni a piacon?

Milyen kompetenciák és tapasztalatok alapján lesztek képesek arra, hogy sikerre vigyétek a projektet?

Referencia a portfolióból AISS Technologies (http://aisstechnologies.com); CraftUnique (https://craftunique.com)

Legutóbbi frissítés: 2015 december