Digital Factory

Név

Digital Factory

Interjúalany

Jermann Ádám, Program Manager

Típus

Akcelerátor, inkubátor

Befektetési cél

<500e USD

Portfolió cégek például

Brandvee, Laborom, Oszkar.com

Honlap

http://digitalfactory.vc/

Mennyi projektet szeretnétek támogatni 2016-tól kezdődően és milyen összeggel? Egyelőre ezzel kapcsolatban még semmi sincs eldöntve. A Gazella és JEREMIE források kifutását várjuk, valamint azt, hogy az EU és a magyar állam kiír-e új pályázatot, vagy privát és angyal forrásokat kell bevonnunk.
Hogyan és kinek érdemes jelentkezni hozzátok? A honlapon lévő kiírásokkal érdemes kezdeni, ha akkor épp ott nincs semmi, akkor is bármikor lehet ötleteket küldeni. A one-pager az alap elvárás, nem szeretnénk 10 oldalas terveket kapni. Az online jelentkezés egy kb. 20 kérdéses form kitöltéséből áll, ami nem okozhat kihívást, ha már kész a one-pager.

Elsősorban korai fázisú startupokat keresünk a digitális innováció területéről (web -és mobil alkalmazások, e-commerce, big data, digitális marketing) pre-seed és seed befektetésre, úgy gondolom, hogy náluk releváns a mentorálás. Fontos, hogy ne csak koncepció legyen, hanem valami kézzelfogható; egy programkód, vagy akár az MVP, de még annál is jobb, ha már van valami piaci validáció is. A célunk a product-market fit megtalálása.

Mindenképp szeretnénk, ha már meglenne a csapat magja, ami az üzleti és a technológiai területet jelenti. Legalább 2-3 fő, aki nagyon lelkes és mélyen hisz a projektben. Annak nem örülünk, amikor valaki kiszervezi a fejlesztést, ez a terület is legyen lefedve.

Azokat preferáljuk, akik már nem először vállalkoznak, akár belebuktak a projektbe, akár sikerre vitték.

Elbírálás hossza A jelentkezés után eddig maximum két hónap után már folyósítottuk a pénzt, és ez a jövőben is irányelv marad.
Milyen kérdéseket gondoljon végig az a startup, aki hozzátok jelentkezik? Biztosan globális a lehetőség és függetleníteni tudjátok a terméket a helyi piacoktól?

Valóban könnyen és gyorsan skálázható a termék?

Bekerülés esetén vállaltok mindent, amivel a program jár? A kiírások ugyanis nem csak a pénzről, hanem a mentorálásról is szólnak, nyitottnak kell lenni a változtatásra.

Referencia a portfolióból Első körben mindenképp kiemelném a Brandvee-t és Laborom-at, mert ők nagyon komolyan kihasználták a kínált lehetőségeket és jól haladnak, de jó példa lehet még a SpyMoz, vagy az AzAutóm is.