iEurope

Név

iEurope Capital

Interjúalany

Kovács Miklós, Igazgató

Típus

Kockázati tőkealap

Befektetési cél

0.5-1.5m EUR

Portfolió cégek például

Vatera.hu (exit), Wunder, AutoHop

Honlap

http://ieurope.com/

Mennyi projektet szeretnétek támogatni 2016-tól kezdődően és milyen összeggel? Az iEurope egy amerikai hátterű kockázati tőkealap kezelő, ami mögött főleg magánszemélyek állnak, nem pedig intézményi befektetők. Ezért 2016 nem jelent számunkra változást ezen a téren, továbbra is hasonló, rugalmas feltételekkel tudunk dolgozni.

A befektetési range-ünk 500e-1.5m euro, de a rugalmasabb magánháttér miatt adott esetben ettől felfelé és lefelé is el tudunk térni. Továbbá szívesen részt veszünk szindikátusokban is, erre korábban is volt már példa (Tjobs Recruit / Wunder).

Hogyan és kinek érdemes jelentkezni hozzátok? Olyan cégeket keresünk, amelyeknél már látható, milyen üzleti modellel tudnak elindulni, és megvan bennük a potenciál, hogy később Magyarországon kívül is tudjanak terjeszkedni. Iparági megkötésünk nincs (természetesen például ingatlannal nem foglalkozunk), de az IT-t preferáljuk (pl.: e-commerce).

Összegzésként azt mondanám, hogy olyan fázisban lévő cégeket keresünk, ahol már megvan a product-market fit, és bizonyított, hogy a felhasználók látnak értéket a termékben. Itt elsősorban azt nézzük, hogy a termék aktív felhasználóinak száma mekkora, és hogy milyen mértékben növekszik. A következő lépés, hogy ne csak érték teremtődjön, hanem pénz is, azaz ha arra kerül a sor, akkor a felhasználói bázis monetizálható legyen. Ehhez szeretnénk látni egy üzleti modellt is.

Kiemelném, hogy elsősorban csapatokat keresünk, és kevésbé egyedüli alapítókat. A csapatoknál a következő az ideális (amiből, ha minél több megvan, annál jobb!): Egészítsék jól ki egymást, ne legyen eltolódás az üzleti, technológiai és design területek között egyik oldalra sem. Jó, ha már korábban dolgoztak együtt. Jó, ha van a tagoknak munkatapasztalata, még jobb, ha ez startup volt. A következő szint, ha már volt abban a startupban kockázati befektető, a legjobb pedig a korábbi exit.

Az első lépés a startup „CV”-je, a teaser. Ezzel nagyon sok időt meg tudnak spórolni ők is, és mi is, mert már ez nagyon sokat elmond a csapatról, akkor is, ha még csak nagyon a folyamat elején tartanak. Elsősorban azt szeretjük, ha a csapat közvetlenül keres meg minket, a tanácsadó jobb, ha a felkészítésben vesz részt.

Elbírálás hossza A csapat felkészültségétől függően a 3-6 hónap az ideális lefutási idő.
Milyen kérdéseket gondoljon végig az a startup, aki hozzátok jelentkezik? Mi a termék és kinek, milyen problémájára ad majd megoldást? Mi az értékajánlat?

Miben jobb, mint az eddigi megoldások?

Kik a versenytársaitok? És ki az a konkurencia, aki nem pont úgy oldja meg a problémát, mint ti?
Hogyan vezetitek ki a felhasználókat a régi megszokásokból? Például egy to-do alkalmazás esetén hogyan lesznek olyan felhasználóitok, akik eddig papírt és ceruzát használtak?

Az eddigi versenyelemzés egy status quo. De nekünk az is fontos, hogy a jövőben, közép -és hosszú távon hogy lesz védhető az üzleti modelled?

Mennyi pénzt szeretnél, és mire szeretnéd költeni? Fontos, hogy legyen konkrét elképzelésed erről.

Referencia a portfolióból A mostani portfoliónkból a Wunder, ők nagyon tudatosan vezetik a cégüket. A korábbiak közül pedig a Vaterát emelném ki.

Legutóbbi frissítés: 2015 november