Kitchen Budapest

Név

Kitchen Budapest

Interjúalany

Forster Orsi, Business Development Manager

Típus

Inkubátor

Befektetési cél

3-6m HUF / program

Portfolió cégek például

Piqniq, Misto

Honlap

http://www.kitchenbudapest.hu/

Mennyi projektet szeretnétek támogatni 2016-tól kezdődően és milyen összeggel? Kettő programunk van, mind a kettő smart money-val operál. Az első a Talent programunk, amit évente kettőször indítunk (január, július) fél éves időtartamra. Egy ilyen turnusban 3-4 csapat szokott részt venni, és 3 millió forintig biztosítjuk a kiadásokat egy projekt esetében.

A Startup programot egy évben kétszer-háromszor indítjuk el, ez picivel rugalmasabb. Itt projektenként 20e eurót adunk maximum.

Mind a kettő program fut majd 2016-ban is, lévén hogy nem JEREMIE pénzből működünk, a Telekom pedig a továbbiakban is biztosítani tudja a működésünket.

Hogyan és kinek érdemes jelentkezni hozzátok? A két program közötti különbség a célcsoport projektek érettségében van. A Talent-nél az ötlet az egyik bemeneti követelmény, a cél pedig a hat hónap végére a prototípus elkészítése. A Startup programnál pedig a prototípus a bemeneti feltétel, a cél az MVP és az üzleti modell kialakítása, valamint hogy felkészítsük őket a következő körre. Mielőtt még elkezdenénk a közös munkát, készítünk egy roadmap-et, hogy a kapott forrásokat hova allokálja majd a csapat, ezt érdemes már elöljáróban végiggondolni.

Ami a korábbi tapasztalatokat illeti, a Talent esetében nem szükséges, leginkább fiatal egyetemisták és középiskolások szoktak részt venni benne. Ez egy oktatással (pl.: design, fejlesztés, üzlet, készségek) együtt járó program. A Startup-ra jelentkezőknek jó, ha már van korábbi vállalkozási tapasztalatuk, ez nagy előnyt jelent. Ugyanakkor nem szeretjük annyira, ha valaki emellett dolgozik, ennél nagyobb elkötelezettséget várunk. Volt már rá példa, de nem is működött jól.

Nehéz megmondani egy jelentkezési folyamatban, hogy ki lehet hosszabb távon is sikeres. Ezért nem is maga az ötlet, vagy a prototípus a legfontosabb, hanem a csapat. Gyorsan kell tudniuk döntést hozni, fontos az önállóság, hogy keressék és meglássák a lehetőségeket, emellett a szorgalom és az elkötelezettség is alap elvárás.

Csak úgy veszünk fel csapatokat, ha már rögtön el tudnak indulni a munkával, azaz le van fedve az üzleti, technológiai és design terület is. Körülbelül egy hónapig dolgozunk különböző koncepciókon velük, hogy lássuk, hogy működnek együtt, megvan-e a kémia köztük és köztünk, és lássuk, hogy miben tudunk segíteni.

Elbírálás hossza A folyósítás változó, de a tapasztalatok alapján azt mondanám, hogy 1-2 hónap a Startup program esetében. A Talent pedig havi rendszerességgel fizeti az ösztöndíjakat a kezdéstől.
Milyen kérdéseket gondoljon végig az a startup, aki hozzátok jelentkezik? Milyen problémát oldotok meg? Ez biztosan valós probléma?
Ha ez validálásra került; mi a megfelelő megoldás erre a problémára? Hogyan tudjátok megvalósítani?

Fel vannak osztva a felelősségek és a feladatok úgy, hogy hosszabb távon is működni tudjatok? Kell még ember a csapatba?

Ki használja még ezt a megoldást a világon? Ti hogyan lesztek gyorsak, jobbak? Végül pedig; milyen úton érkezik bevétel a projektbe?

Miért pont titeket válasszunk? Mi a víziótok, célotok, amit ezzel az egésszel el szeretnétek érni?

Referencia a portfolióból A legtöbb csapatunkra szívesen hivatkozok, de ha ki kell emelnem valakit, akkor az a Wyze (korábbi nevükön Transaction Manager). Nem csak az üzleti modelljük jó, hanem a csapat is nagyon felkészült, szorgalmas és kreatív.

Legutóbbi frissítés: 2015 október