The Connect East Incubator

Név

The Connect East Incubator

Interjúalany

Turcsán Tamás Péter, CEO

Típus

Inkubátor

Befektetési cél

25-50m HUF

Portfolió cégek például

N/A

Honlap

http://theconnecteast.com/

Mennyi projektet szeretnétek támogatni 2016-tól kezdődően és milyen összeggel? Az én vízióm az, hogy minél több magyar startup kijusson a nemzetközi piacra, ahol első kézből tanulhatják meg, hogy mi működik és mi nem. Ez nem valósulhat meg anélkül, hogy az adott piacokon ne legyen olyan kapcsolatrendszer, piaci tudás, ami helyet teremt a magyar innovációnak. Ezért jelenleg hat különböző innovációs Hubban alakítunk ki kapcsolatokat. London, Berlin, Tel-Aviv, Szingapúr, New York és Silicon Valley a piaci célterületünk.

Egy olyan inkubációs programot építünk fel, amely a nemzetközi piacra lépést segíti azoknak, akiknek van már terméke, illetve szolgáltatása. Az ebben részt vevő projektek száma a tőke nagyságától függ majd (de minimum 10-et szeretnénk gondozni programonként) most keresünk hozzá befektetőket.

Projektenként 25-50 millió forintot tervezünk, ennek 100 százalékát a projektek felkészítésére fordítjuk. A cél, hogy az inkubátor által kezelt pénzek a nemzetközi piacra lépést szolgálják, a résztvevők szolgáltatásokat kapnak majd ezért, nem pedig fizetést, ösztöndíjat.

Hogyan és kinek érdemes jelentkezni hozzátok? Nem korai fázisú startupokat keresünk, hanem olyanokat, akiknek már van konkrét terméke, szolgáltatása, ami bizonyított is, esetleg sikerült eladni belőle, de a nemzetközi sikerhez még szüksége van arra a kapcsolatrendszerre, amit mi tudunk a projekthez hozzátenni.

Olyan csapatokról van szó, akik már együtt vannak egy ideje, értik a piacuk működését, és csak az a nemzetközi piacra lépés gátja, hogy nincs meg az ehhez megfelelő tudásuk, és nem tudják hogyan lehetnének ilyen piacon versenyképesek.

Majdnem minden iparág felé nyitottak vagyunk, akár hardware-rel is szívesen foglalkozunk. Az olyan túlnépesedett témákkal, mint mobil applikációk, közösségi alkalmazások, csak kifejezetten indokolt esetben szeretnénk dolgozni. Úgy gondolom, hogy ezeken kívül is tucatnyi érdekes téma van. Cleantech, Greentech, megújuló energia.

Olyan startupokkal szeretnénk foglalkozni, akik újdonságtartalommal rendelkeznek. Amiből már a piacon van több nagyon sikeres is van, csak azért mert kicsit más még nem gondoljuk, hogy sikerrel pályázhatnak majd.

Elbírálás hossza -
Milyen kérdéseket gondoljon végig az a startup, aki hozzátok jelentkezik? Mi történik, ha sikeresek lesztek? Mi a vízió, ehhez milyen üzleti logika vezet?

Ugyanakkor pedig mi történik, ha elbuktok?

Mit lát rólatok az ügyfél, ha rátok keres Facebook-on, vagy Google-n?

Fel vagytok rá készülve, hogy megmutassátok magatokat a nemzetközi piacon? Megvannak hozzá a megfelelő embereitek?

A mindset és a skillek alkalmassá teszik-e a csapatot a sikerre? Van annyi újdonságtartalma a terméketeknek, hogy megállja a helyét?

Referencia a portfolióból Egyelőre még nem mondanék, azon vagyunk, hogy legyen. Mindenképp szeretnénk továbbvinni a Hackathon programot egyfajta utánpótlás-nevelésként. Ha felnőttek a termék, szolgáltatás szintjére, akkor megpróbáljuk őket piacra vinni. Vannak más most is in-house projektek, amelyek nemzetközi sikeresélyesek.
Referencia: 23 Hackathon az elmúlt 2 és fél évben.

Legutóbbi frissítés: 2015 október