Traction Tribe

Név

Traction Tribe

Interjúalany

Károlyi Antal, alapítótárs, partner

Típus

Micro-VC

Befektetési cél

50-150e USD

Portfolió cégek például

Commsignia, MadBarz, GourmetBox

Honlap

http://traction-tribe.com/

Mennyi projektet szeretnétek támogatni 2016-tól kezdődően és milyen összeggel? Az első alapunk kifutott, épp zajlik a fundraising a következő (USA-ban bejegyzendő) alaphoz. Egyelőre még képlékeny, de a tervezett indulás 2016 első negyedéve.

A tervek között ez a tőkealap 12-16 millió dollárral indul majd és négy év alatt 60 projektet szeretnénk támogatni ebből a közép-európai régióban. Többfokozatú befektetési stratégián dolgozunk, a külön programokban eltérő lesz a befektetési range.

Hogyan és kinek érdemes jelentkezni hozzátok? Az elérhetőségek megtalálhatóak bárhol a neten. A legfontosabb a one-pager elkészítése, amit általában rövid telefonos, esetleg személyes beszélgetés követ.

Mindenki felé alap elvárás a tárgyalási angoltudás és az abszolút elkötelezettség. Utóbbi azt jelenti, hogy a kulcsembereknek ne legyen másodállása, vagy más projektben szerepe.

A vállalkozás legkorábbi szakaszától, azaz a problem/solution fit kidolgozásától kezdve a Series A körre felkészülésig segítünk az üzletfejlesztésben és a finanszírozásban. Érdemi piaci tapasztalat, korábbi vállalkozás előny.

Elbírálás hossza A cél: 30 napon belüli folyósítás, a due diligence folyamattól függően.
Milyen kérdéseket gondoljon végig az a startup, aki hozzátok jelentkezik? Érdekel-e annyira a probléma és a megoldása, hogy 7 év múlva is ezen dolgozz?

Mi a specifikus versenyelőnyöd? Mi az a nehezen hozzáférhető elem, ami különlegessé tesz?

Biztosan elég mélyen ismered a piacot és az ott felmerülő problémákat?

Teljes a csapat? Megvan, hogy ki foglalkozik a technológiával, az üzletfejlesztéssel és a designnal (UI, UX)?

Referencia a portfolióból Mindenkit megkereshetnek a honlapon feltüntetett referenciák közül!

Legutóbbi frissítés: 2015 október