White Summers Cofounder

Név

White Summers Cofounder

Interjúalany

Málnay Barnabás, partner

Típus

Üzleti angyal

Befektetési cél

<100e USD

Portfolió cégek például

Shapr3D

Honlap

http://white-summers.com/cofounder/

Mennyi projektet szeretnétek támogatni 2016-tól kezdődően és milyen összeggel? Maximum évi 2-3 projektet szeretnénk támogatni. Nem vagyunk akcelerátor, sem inkubátor, nem törekszünk arra, hogy „kohorszokban” egyszerre tucatnyi cég kerüljön a programunkba. Sőt nincs is az akcelerátorokra jellemző fix programunk sem, amin keresztülmennének a cégeink. Kizárólag személyreszabott támogatást nyújtunk előre meghatározott időkorlátok nélkül, a networkünkre, tudásunkra és szakmai tapasztalatainkra építve.

Az értékajánlatunk fontos része az összefonódottságunk a Szilícium-völgyi székhelyű White Summers ügyvédi irodával, aminek köszönhetően az amerikai network mellett mindkét országra kiterjedő jogi szolgáltatásokat is tudunk nyújtani a portfolió cégeinknek.

Hogyan és kinek érdemes jelentkezni hozzátok? Kiemelkedően tehetséges, a megvalósításra fókuszáló, mély technológiai tudással rendelkező startup-alapítókat keresünk, akik növekedés-orientált, globális ambiciójú projekten dolgoznak, eltökéltek és eltántoríthatatlanok, ugyanakkor maximálisan nyitottak a világra és az onnan érkező inputokra. Az adott projekt szempontjából releváns tapasztalatot nagyra értékeljük, és örülünk, amikor a kiemelkedő technológiai tudás mellett megvan a csapatban egyéb fontos – pl. termékfejlesztési, design, értékesítési – kompetencia is.

Jelentkezni bármikor lehet hozzánk a cofounder@White-Summers.com e-mail címen. Vak pitch-eknek és hideg bejelentkezéseknek is nagyon örülünk, annyit kötünk csak ki, hogy a számunkra ismeretlen jelentkezők cc’zzenek az e-mailükbe valakit, akihez referenciaként fordulhatunk.

A legutóbbi időben elkezdtünk nyílt fogadóórákat is tartani, ahol ismerősöket és ismeretleneket egyaránt szívesen látunk. Ezeket a White Summers európai irodájának Facebook oldalán hirdetjük meg, de a terveink szerint minden hónap első péntekére állandósítjuk őket, ha lesz irántuk elegendő érdeklődés.

Elbírálás hossza Bürokratikus késleltető tényezők nincsenek, adott esetben 3-4 hét is elég lehet, hogy eljussunk a döntésig, de az is előfordulhat, hogy ennél lényegesen hosszabb idő telik el az első találkozástól a végső döntésig. Akiről viszont rögtön látjuk, hogy nem nekünk való vagy mi nem vagyunk neki való, annak ezt halogatás nélkül megmondjuk.
Milyen kérdéseket gondoljon végig az a startup, aki hozzátok jelentkezik? Csak azokat, amiken remélhetőleg egyébként is folyamatosan gondolkozik: kinek milyen problémájára ad megoldást; miért hihető, hogy ő és a csapata lesz az, aki ezt a megoldást a versenytársaknál sikeresebben megcsinálja és piacra viszi; hogyan fogja eljuttatni a termékét a potenciális felhasználókhoz; hogyan fog (egyszer majd) pénzt csinálni a termékből; stb.
Referencia a portfolióból A Shapr3D mellett a weboldalunkon idézett korábbi partnereinkre hivatkoznék. Ezek közül kiemelném a WS Cofounder ügyvezető partnerének, Weiszbart Zsoltnak egyik korábbi befektetését, a Skyscanner által megvásárolt Distinctiont, ami az „exit multiple” – vagyis a befektett összeg az említett felvásárlásig elért értéknövekedése – tekintetében az elmúlt évek egyik legnagyobb hazai angyal sikertörténete.

Legutóbbi frissítés: 2015 november