X-Ventures

Név

X-Ventures

Interjúalany

Zsembery Levente, CEO

Típus

Kockázati tőkealap

Befektetési cél

100-800m HUF

Portfolió cégek például

Attrecto, Humeltis

Honlap

http://www.x-ventures.hu/hu/

Mennyi projektet szeretnétek támogatni 2016-tól kezdődően és milyen összeggel? Mivel mi két Jeremie alapot kezelünk, ez annak a függvénye, hogy a program befektetési időszaka az év végével lezárul-e. Amennyiben a befektetési idő meghosszabbításra kerül, akkor lehet befektetés jövőre is, ez annak függvénye, hogy év végéig mennyi forrást költünk el. Ha nem, akkor alapként nem fektetünk be, az érdekes projektet a magánbefektetők támogathatják majd.
Hogyan és kinek érdemes jelentkezni hozzátok? Most olyan, növekedési fázisban lévő cégeket keresünk, akik már 2-3 éve kint vannak a piacon, értik azt és elegendő tapasztalatuk van. A szektorra vonatkozóan nincsenek preferenciáink, de szeretjük az olyan ágazatokat, ahol a cég önálló szabadalommal, know-how-val bír, mint például a biotechnológia. A befektetési cél minimuma 100 millió forint.

Fontos, hogy legyen érzékelhető árbevétele (50mn), és lehetőleg abból a termékből, szolgáltatásból, amihez a forrást keresi. Olyan vállalkozókat keresünk, akik már átestek a tűzkeresztségen, erősek és ütésállóak, jó az önértékelésük.

Nem szeretjük a one-man show-kat, az egész csapatot szeretnénk látni a kapcsolatfelvételkor.

Elbírálás hossza A kapcsolatfelvételtől a folyósításig ez az idő általában 3-6 hónap közé tehető, de a cégek felkészültségétől függően inkább utóbbihoz közelít.
Milyen kérdéseket gondoljon végig az a startup, aki hozzátok jelentkezik? Mi a terméketek? Nem ötlet, gondolat, hanem konkrét termék!

Ki a vevő és miért fizet majd ezért a termékért?

Kik a versenytársaitok?

Mire kell pontosan a pénz?

Hol az exit lehetőség, és kik a lehetséges vevők?

Referencia a portfolióból IT területen az Attrecto-t, a biotechnológián belül például a Humeltist emelném ki.