Csak nézőpont kérdése

Nemrég sokkoló élményben volt részem egy e-learning konferencián. Most, magam megnyugtatására és mások örömére hoztam egy hírt a témában. Az ENSZ által 2003-ban kezdeményezett World Summit Awardon (WSA), amely a legjobb e-tartalmakat és leginnovatívabb ICT-alkalmazásokat hivatott kiválasztani és promotálni, 2011-ben magyar győztes is született. Díjat kapott ugyanis a Hallatlan.hu, amely a jelnyelv elsajátításához kínál online tartalmakat, illetve promotál offline tanulási lehetőségeket. Most jön a gondolkodós rész.

A honlap nem E-learning és Nevelés kategóriában kapott díjat. Nem, ez a honlap az E-Inclusion and Participation (azaz E-társadalmi bevonás és részvétel) kategóriában lett győztes, ahogy korábban díjait nyelvi versenyeken és szintén a szoc szektorban gyűjtögette. A WSA-versenyszabályok értelmében a nemzeti szakértők kategóriánként nevezhetik országuk e-tartalmait, tehát egyértelmű, hogy a honlap nem azért nem indult e-learning kategóriában, mert nem releváns. Sőt, átböngészve, azt gondolom, hogy a nyertes kategóriában igen szegényes, ellenben e-learningben egész jó.

Kihívással élő, súlyos fejlődési rendellenességgel született ausztrál előadótól hallottam egyszer: arra tanították gyerekkorában, hogy tekintse magát egyenrangúnak, egyenértékűnek. De amikor iskolabusszal szállították csoportját, a busz oldalán nagy betűkkel ez állt: MOZGÁSKORLÁTOZOTTAK. Ma ez az ember többek között abból él, hogy hétköznapi kihívásaiból tudást kovácsol, majd átadja azt másoknak, például így.

Társadalmi érzékenységgel megáldott, önkéntesmunkára hajlandó üzletfejlesztő kollégák, játsszunk! Ha valaki az alábbi kérdésekre tudja a választ, talán hozzájárulhatunk egy újabb magyar sikerhez, másképp.

Vajon a Hallatlan.hu csapata miről tud többet, mint a többségi társadalom? Miben szakterületi szakértők? Milyen üzleti modellel tudnának sok pénzt csinálni tudásukból?

Írjatok nekik. Hallatlan.hu, hajrá!

Most tiéd a szó!

Comments are closed.

Read previous post:
A legegyszerűbb állam (:))

Az EU-elnökség utolsó napján számos rendezvény zajlik még, kihasználva a megmaradt forrásokat. Majd írunk még ezekről, mert vannak informatív rendezvények...

A korai cégértékelésről dióhéjban

Richard Cantillon 17. századi ír közgazdász szerint a vállalkozó (entrepreneur) legfőbb jellemzője a kockázatvállalás. Jean-Baptiste Say, aki a 18-19. század fordulóján élt,...

Mindenki rejteget valamit

Ülök egy felsőoktatási e-learning-konferencián és (s)írok. Csak előttem van ICT-eszköz. Mindenki más gondosan elpakolta az okostelefonját, netbookját, laptopját, pedig biztos vagyok benne,...

Close