Fussatok még! (Barcamp ’12)

Nincs humorérzékünk. Nem értjük a metaforákat, trópusokat, hasonlatokat, és az iróniával is vannak problémáink (hát igen, úgy tűnik, az irodalmi képzettségünk is hiányos). Így hát halálosan komolyan vesszük, hogy a részvétel a fontos, és nem a győzelem. És mivel ilyen komolyan vesszük, a startup-versenyeken díjazzuk a részvételt… a győzteseket díjazzák mások. :)

Jártunk a SUU’12-n és azt láttuk, hogy a bátrak, akik belevetik magukat egy startup-verseny forgatagába, örülnek annak, ha a lendülethez segítséget is kapnak.

Most a Barcamp-re készülünk ugyanezzel a csomaggal: a dobogóról leszorult, de döntőbe jutott bátraknak adunk 3-3 órányi konzultációt ajándékba.

A SUU’12-n az egyik díjazottunk hökkenten jött oda hozzám, és azt kérdezte: “Ezt miért kaptuk? Hiszen nem győztünk…”

Mert olyasmit adunk, amit nem találsz meg könnyen: figyelmet, veled-gondolkodást, a te energiáidhoz és befektethető forrásaidhoz igazodó segítséget. Kifejeztél egy célt, amikor elindultál egy startup-versenyen: “Már nem akarunk az óceán partján homokozni… úszni akarunk. Előre, egyre gyorsabban.”

Nem adunk olyasmit, amit nem tudsz használni. Nem adunk olyasmit, amit nem akarsz használni. És nem adunk olyasmit, amire nincs szükséged. 3 órába sok dolog belefér. Fogalmazd meg, mi pontosan a célod. Fogalmazd meg, mire van leginkább szükséged. Segítünk elérni.

Nem örülsz, ha te vagy a “futottak még”? Ne is legyél. Te vagy az, akiben még van lehetőség. Tedd félre az iróniát és vedd szó szerint – fuss még. Van értelme.

Most tiéd a szó!

Comments are closed.

Read previous post:
Majd jól bepereljük!…

Még mindig a szabadalmakról gondolkodunk. Sőt, nemcsak mi. Érdemes? És ha perelni kell? Akkor is? Péter, aki megmagyarázza az innovációt...

TakeHomeMessages a SUU’12-ről

Ez egy gyors, és meglehetősen jegyzetszerű jegyzet. A SUU'12-n tanultunk, tapasztaltunk - van benne mások okossága és saját butaság is....

Veszíts, hogy nyerj! (SUU’12)

Vannak versenyek, amiknek a legfőbb értéke, ha egyáltalán ott vagy. És vannak díjak, amiket a győztesek nem kaphatnak meg. Fogadjunk,...

Close