Ham and eggs

Nem, ez nem egy gasztrobejegyzés lesz. Valószínűleg már túl vagy a reggelin, mire olvasod, de a kávé mellé még jól jöhet egy rövid bejegyzés. Csirkékről és malacokról fogok mesélni.

Talán ismered te is a klasszikussá vált metaforát a ham and eggs-ről. Arról a kajáról, amihez kell tojás – és ahhoz a csirke hozzájárulása -, és persze kell hozzá sonka, ami a malac komoly elköteleződése nélkül nem megy.

Nemrég találkoztam egy csapattal, akik azon gondolkodnak, hogyan fognak tudni együtt dolgozni. Az első kérdés az volt, egyáltalán miért akarnak együtt dolgozni.

Mert szeretjük a projektötletet. Meg akarjuk váltani a világot.
Mert valamikor a távoli jövőben ebben a szakmában akarunk guruk lenni, és mások árnyékában nem tudunk ehhez elég nagyra nőni.
Mert jó a csapat.
Mert ebből akarok élni.

Most jött az a kérdés, hogy hogyan.

Háááát… én félállásban tudom ezt csinálni.
Esténként egy-egy órát rászánok, hogy otthonról intézzem online az ügyeket.
Heti egy napot szeretnék ezen dolgozni.
Amint lehet, felmondok, és megcsinálom a céget. Én leszek az ügyvezető.

Ha befektető lennék, azt mondanám, ideális felállás. Pont elég a sonka és a tojás, egyik se hiányzik, egyikből sincs túl sok. Hajrá, csapat!

A te csapatodban kik a csirkék? És a malac?

Most tiéd a szó!

Comments are closed.

Read previous post:
A pidzsinről

A pidzsin nyelv olyan, közvetítő szerepű keveréknyelv, amely két vagy több nyelv ötvöződéséből jön létre, és amelynek alapjául a magasabb műveltségű vagy...

Szabadság, szerelem

Csend volt a házunk táján több hétig. Volt, aki meg is kérdezte (köszönjük a kérdést), hogy namostakkormivan, már blog sincs? Mondtuk, hogy...

A tindenmudók

"Olyan okos vagyok, hogy időnként egy szót sem értek abból, amit mondok." (Oscar Wilde) (kép webhelye) Ismerek valakit, aki mindent jobban tud....

Close