Hogyan kerüljek képbe a startupsággal?

Nagyon sok és jó anyag, információ elérhető, csak szervezetten kell foglalkoznod vele, hogy ne véletlenszerűen értesülj a világ előrehaladásáról. Biztosak vagyunk benne, hogy sokan tudjátok mit mire kell használni, de segítsünk azoknak is, akik most kezdenek beletanulni az internet hatékony és érdemi használatába. Vigyázat, alapok és hivatkozások!

 

1. RSS

Az RSS-t gyakran frissülő szájtok (többek között blogok, portálok) használják, az oldalon megjelenő új tartalom (cikkek, bejegyzések) rövid összefoglalójának terjesztésére. Sok szempontból a hírlevél Web 2.0-es utódjának tekinthető.

A felhasználók az RSS-csatornákra történő feliratkozás révén előre beállíthatják, hogy honnan szeretnék a friss híreket megkapni, így több (tíz, száz) oldal hírei egyetlen felületen hozzáférhetők, kezelhetők lesznek, nem kell mindegyiket végiglátogatni a felhasználót érdeklő információ megtalálására. A feliratkozáshoz be kell írni a csatorna címét az olvasóprogramba, vagy a Feed-icon.svg illetve az RSS icon.svg ikonra kattintani a böngészőben. A frissítés történhet egészen gyakran, pár tízpercenként is, így folyamatosan zajló események nyomon követésére is lehetőség van. A csatornákat lehet például tartalmuk szerint szűrni, elemeiket időrend vagy más szempont alapján rendezni.

A számos RSS-csatorna (RSS-hírfolyam, vagy RSS feed, ejtsd: ereses-fíd) megjeleníthető webes felületen (például Netvibes, Google Reader), vagy az olvasásukra szolgáló programmal, ún. aggregátorral. Általában napjaink böngésző- és levelezőprogramjai is tudják kezelni az RSS-csatornákat. Az ilyen programok adott (állítható) időtartamonként (általában 10 perc) frissítik az összes RSS-t, így a felhasználó viszonylag gyorsan értesülhet az új hírekről. (Forrás: wikipedia)

De mégis mit olvass? Adunk kezdetnek ötöt:

Ha nem akarsz saját olvasólistát, olvasd a miénket itt: Képbe kerülök

 

2. Facebook

Egyenként mindenkit, vagy csinálj, kövess nagyon jó listákat.

Például: Whiteboard, HSSBrandvocatLeanStartupMachineDayOneCapitaliCatapult, Startup Sauna, Highway, Tech, Budapest Boost, BeSocial, Creative Selector, FandF, és még nagyon sokáig sorolhatnánk. Gyors kattintással megnézheted és te is követheted az általunk figyelemmel kísért oldalakat. Timeline -» Jobb hasáb -» Likes. Ha az egérrel a Tetszik/Like gombra közelítesz, akkor az előbukkanó menü segítségével értesítést kérhetsz, ha az oldalról újabb bejegyzés érkezik (Get Notifications). Így nem maradsz le egyetlen posztról sem.

 

3. Naptárak

Nagyon jó példa a Magyar Startup Közösség naptára, további linkeket az ő oldalukon találsz. Kövesd is, érdemes.

 

4. Rendezvények

Nézd meg a rendezvénynaptárakból, kövesd az oldalakról, csatlakozz és járj el Meetupokra.

 

5. Képzések

Online az százával (Skillshare, General Assembly), de személyes megjelenést követelő még mindig kevés van, de keményen dolgozunk rajta, hogy legyen még. Befektetésre felkészítő villámkurzus például márciusban. Egyelőre annyi a dolgod, hogy most azonnal kattints, és regisztrálj Budapesthez. 500 emailcímet kell összegyűjtenünk, hogy eljöhessen hozzánk az egyik rettentően hatékony képzés, a Lean Startup Machine Workshop.Kezdetnek legyen elég ennyi.

 

Írd meg kommentben, te miket olvasol, bővítsük a közös tudást!

Most tiéd a szó!

Comments are closed.

Read previous post:
Értelmesen jegyzetelni

Van, akinek nagyon jól megy. Van, akinek nehezebben. Van, aki rögtön a felhőbe firkál. (Mi is.) De mit csináljon, akinek...

Marketing korai fázisban, saját tanulságainkkal

Amikor 2011 márciusában elkezdtük megfogalmazni, kik és mik leszünk a következő években, a startupkocsmától a problémagyárig minden felmerült. Végül nagy...

A sikerrecept már nem lesz megörökítve

Ha rákeresel Hemző Károly nevére, az egyik legszebb self-branding sztorival találkozol. Egy eredetileg mezőgazdász / sportfotós és egy eredetileg angol-olasz...

Close