Honnan jön a pénz?

Nagyon sokan úgy keresnek meg minket, hogy “Á, minden a legnagyobb rendben, nekem már csak pénz kell.” Sőt, nektek sem fizetnék most, mert majd olyan sikerdíjat adok, hogy még, hiszen a projekt olyan jó, hogy mi bízzunk csak benne. Nos, ezt szinte sosem hisszük el. Miért? Mert ez csak a legritkább esetekben lehet igaz. Azért.

 

Ha mindent nagyon jól terveztél volna, akkor találtál volna egy olyan utat, ahol meg tudod oldani egyedül, és meg is oldod.

 

Nincsenek megtakarításaid. Baj. Kölcsön nem kérsz, főleg nem családtól, barátoktól, ismerősöktől, mert azért annyira te sem hiszel a projektben. Különben már ott lenne akár a jelzálog a házadon. Nem A4-gyel, hanem Swifttel járnál. Fapadossal. Busszal-vonattal. Hm, azt azért nem? De valakitől, akit nem is ismersz, elfogadnál pénzt? Sokat? Mert akkor ő vállalja a felelősséget helyetted? Ez, lássuk be, nem szép, de főleg nem tisztességes hozzáállás. Na, de mégis, akkor hol a helye a kockázati tőkének? Szólj hozzá, derítsük ki.

 

Mi lenne, ha?

 

Mi lenne, ha segítenénk neked olyan projektet tervezni, amit el tudsz és el is fogsz indítani? És sikeres leszel. Dolgozzunk?

Mások így csinálják.

Most tiéd a szó!

Comments are closed.

Read previous post:
Miért kerestem meg egy szakembert?

Ugyanaz az esküvő. Ugyanaz a pillanat. Ugyanaz a világítás. Ugyanazok a szerkesztőprogramok. Ugyanolyan fényképezőgép.     Ezek a képek majdnem...

Miért jó a coworking?

Emlékszel a Maslow-féle piramisra? Szükségletek, tudod. Maslow szerint a piramis alján lévő szükségletek kielégítése után következhet csak felsőbb rétegű szükséglet...

Vállalkozó nők 2. – INFOGRAFIKA

Close