Ide nekem egy jó csapatot

all-we-need-is-balanceA legjobb vezető az, aki a legjobb embereket tudja kiválasztani az elvégzendő feladatra, és amíg ők dolgoznak, képes visszatartani magát mindennemű beavatkozástól.

(Theodor Roosevelt)

Hogyan teremts egyensúlyt a kezdetektől? Mutatunk egy egyszerű eszközt. Ha jól használod, kész igényekkel kereshetsz új csapattagokat, meghatározhatod a HR-fejlesztési igényeket, és egyértelmű lesz, hol kell külső kompetenciát behozni.

Először döntsd el, hogy egészen pontosan milyen kompetenciák kellenek ahhoz, hogy a csapat az adott cégben jól működjön. Vegyél bele mindent, a személyes tulajdonságoktól a tanult elemekig. Kell, hogy tudjon valaki angolul? Legyen valaki, aki tartja a lelket a többiekben? Kell valamilyen speciális szaktudás? És így tovább.

Utána minden tulajdonságra határozd meg, mennyi az elfogadható minimum. Ha az optimális a 10 pont és a minimum az 5, akkor ez az adott tulajdonságnál mit jelent. 5 pont, ha valaki már telefonon elintéz egy egyszerű ügyet angolul? 5 pont, ha képes elolvasni egy e-mailt angolul? Ha 10 pont, hogy tárgyalási szinten nyomja a jukéjinglist, akkor mi az 5 pont? Molyolj el vele.

Végül nézd meg, a meglévő csapatod melyikkel hol tart. Mindenből van-e elegendő a minimum felett? Mindenki tudja-e mindazt, amire a pozíciójában szükség lesz?  Ha például Z nem ér rá eleget, viszont ő a legjobb menedzser a csapatban, lehet, hogy ő jár majd tárgyalni, de a napi feladatokat nem biztos, hogy ő kezeli. V hihetetlen mókamester, a legnagyobb gödrökből is kirántja a csapatot, viszont egy épp csak elgagyog angolul. Sajnos nem ő fog prezentálni a nevetekben,  hacsak meg nem tanul angolul állati gyorsan.

Valami ilyesmi lesz a vége:

Krogerus team building model

Nézd át az ábrát. Vannak aggasztó szürke fellegek? Kinek mit kell megtanulnia? Van olyan, amiből jó lenne, ha külső segítségetek lenne?

Játsszatok el vele. Képzeljetek oda új pöttyöket. Nevezzétek el: ez itt egy tanácsadó. Ez egy alkalmazott, akinek azért fizetünk, hogy… de nem kell tudnia azt, hogy… És így tovább.

Szólj, ha segítsünk. Mi is csak pöttyök vagyunk – helyenként a tízesnél, helyenként 1 és 3 között. Például nagyon jól értünk a startupokhoz, de baromi kevés időnk van. Építsd bele a képbe.

Működik. Mint egy jó kocsi.

Most tiéd a szó!

Comments are closed.

Read previous post:
Talpon tudsz maradni?

Mi a startupok bukásának 7 fő oka? Ezt már nagyon sokan és sokféleképpen leírták. Böktünk 3 jó cikket a sokezerből,...

Alku, alku, alku (Ti kérdeztétek 4.)

E-mailben és személyesen is sok, vállalkozással kapcsolatos kérdést tesztek fel nekünk. Ebben a rovatunkban hétről hétre közzéteszünk (nevek és felismerhető...

%-ok a startupoknál – mikor osztozkodjunk? (Ti kérdeztétek 3.2.)

Ebben a rovatunkban hétről hétre közzéteszünk (nevek és részletek nélkül) 3 olyan kérdést, ami a kérdezőn kívül másnak is hasznos lehet....

Close