Képzeletbeli Startup-Konferencia 1. rész

Mit szólnál egy egésznapos, startuppereknek szóló szakmai alkalomhoz, ahol a tanácsadók mutatják meg magukat? Jó lenne. Azért is szeretjük a nagy konferenciákat, mert egymással versengő nézeteket, egymással konkuráló szakembereket hasonlíthatunk össze. Sajnos mostanában egy olyan konferencia sem készülődik, ahová az összes startup-tanácsadót meghívták, de hamár az Insiderblog összeszedte a névsor egy részét, mi ez alapján összeállítottuk képzeletbeli konferenciánk résztvevői mappáját a nyilvánosan hozzáférhető információk alapján. Mert hiszünk abban, hogy neked ez így a leghasznosabb.

Hogy már csak választanod kelljen.

(Listánk az Insiderblog gyűjtésének 2013. február 12-i állapota alapján készült. Minden kiegészítést örömmel fogadunk.)

insiderblog_tanácsadók_capture

 

Megoldás.Most

Innovációmenedzsmentben  5+ éve dolgozó, előtte vagy ezzel párhuzamosan saját cégeket is vezető csapat átfogó segítséget nyújt, elsősorban fee for service alapon, induló és változó csapatoknak, projekteknek. Az ötlet megszületésétől a befektető bevonásán túl is képesek elkísérni ügyfelüket. A honlapról elérhető a tanácsadók LinkedIn-profilja. A csapatban végzett coach, innovációmenedzser és üzleti tanácsadó is van. Referenciák a honlapon olvashatók vagy e-mailben kérhetők. 1200+ Facebook-követő, aktívak a Twitteren, szakmai blogot írnak kifejezetten startupoknak.

Szerintünk miről adnának elő a képzeletbeli konferencián: Hogyan gondolkodj üzleti stratégiában az ötlet első percétől

Seed Alapítvány

Állami és nonprofit szervezetek összefogásából 15 éve létrejött vállalkozásfejlesztési (jogi, pénzügyi tanácsadói és képző) központ. Sajnos a honlapról nagyon nehéz konkrétumokat megtudni a tevékenységgel kapcsolatban. A csapat névvel és fotóval szerepel, háttérinformációkat nem adnak meg magukról. 680+ Facebook-követő. Heti hírlevelükben elsősorban képzési, illetve általuk kezelt pályázati projektek felhívásai olvashatók.

Szerintünk miről adnának elő a képzeletbeli konferencián: Vállalkozásfejlesztés life-style business vállalkozásoknak, hátrányos helyzetű csoportoknak

Miskolczy Csaba / SUU

Sajnos nem tudjuk, a SUU hogyan került a tanácsadók közé. Miskolczy Csaba 5+ éve aktív szereplője a startup-tanácsadók piacának. A SUU egyik alapítójaként, elsősorban médiapiaci tapasztalatokkal (Blogter) érkezett a szcénára, aktívan részt vesz az Insiderblogban is. Fő tevékenysége befektetésekkel kapcsolatos tanácsadás, közvetítés. Több, az elmúlt években kockázati tőkét bevont cégben aktív volt  (pl. a Doclernél befutott IVANKA-nál tulajdonos, de korábban a Laokoon CEO-ja volt).  Nagy kapcsolati hálóval, szűkszavú LinkedIn-profillal. Aktív a Twitteren.

Szerintünk miről adna elő a képzeletbeli konferencián: A tanácsadó/közvetítő szerepe a befektetőkeresés utolsó fázisában

SmartUp Communications / Turcsán Tamás

A SmartUp Communications régen frissült oldala és blogja elsősorban PR-szolgáltatásokat ajánl. Turcsán Tamás azonban rendszeresen frissül, hiszen mindenhol ott van, ahol valami startupos dolog történik. 20+ éve kezdett tech újságírói múlttal ma is Tamás profilja minden, ami média (pl. Insiderblog) és minden, ami networking (pl. StartUp Hungary a LinkedInen). És persze sok-sok tweet.

Szerintünk miről adna elő a képzeletbeli konferencián: Startup-PR, azaz hogyan építs arcot magadnak

Compleo Consulting

Kockázati tőkés tapasztalatokkal (DBH), illetve bankos múlttal alapította meg Szobonya Péter a Compleót 4 évvel ezelőtt. Befektetőkeresésben, üzleti tervezésben nyújtanak segítséget.  Blogjuk, a Kockázatitőkeblog néhány naponta jelentkezik főleg befektetéssel kapcsolatos, startupoknak hasznos bejegyzésekkel. 380+ Facebook-követő, részletes LinkedIn-profilok. Sajnos cikkünk írásakor céges honlapjuk éppen nem működött, de korábban láttuk, és részletes volt.

Szerintünk miről adnának elő a képzeletbeli konferencián: Befektetésérett gondolkodás, befektetésérett üzleti terv

Colabs

4+ évét kezdő, intenzíven dolgozó, nagy csapatával a Colabs a jelenlegi magyar accelerátorok éllovasa. A magyar startup-kultúráért sok jó kezdeményezést indítottak (pl. a Startup Flyert). Rendszeres seed-, angyal-befektetések, képzések, networking, coworking a budapesti belvárosban – ha techie vagy, mindenképpen nézd meg őket is. Elsősorban ICT-, tudásintenzív befektetési lehetőségeket keresnek. 1600+ Facebook-követővel, számos online és IRL megjelenéssel.

Szerintünk miről adnának elő a képzeletbeli konferencián: Tech vállalkozások gyorsítása angyaltőkével

CETA Consulting

Közép-Kelet-Európa és Délkelet-Ázsia piacaira dolgozó ügyfeleinek komplex szolgáltatásokat nyújtó tanácsadó cég.  Többek között tőkebevonásra felkészítést is végeznek. A részletes honlapon nagyon sok dolog megtudható (a sokatmondó alcím: Berlin-Budapest-Hanoi), az azonban titokban marad, kik a CETA tanácsadói. Bizonyos jelekből arra következtetünk, hogy a csapat tagja Bundik Csaba, aki a magyar innovációmenedzsmentben régi motorosnak számít. Referenciák a honlapon olvashatók, szakmai blogbejegyzések a Világgazdaság Vietnam-blogján tőle is.

Szerintünk miről adnának elő a képzeletbeli konferenciánBerlin-Budapest-Hanoi

.

A 2. részben következik:

OneMinute, Invendor, Életpálya Alapítvány, Novinex, V-csoport, Invescom, M27 Absolvo

Írd meg kommentben, te kiket hívnál még meg a képzeletbeli startup-konferenciára!

Most tiéd a szó!

Comments are closed.

Read previous post:
Tippek kávézói nomádoknak

Legtöbbször coworking-helyeken és kávéházakban dolgozunk, és a csapat egy része akkor sincs irodában, ha lehetne. Hogy miért? Mert szeretjük a...

Gyerünk Londonba!

Hát, srácok, összezavarodtunk. Az amerikaiak már a briteknél vannak, a britek meg nálunk. Mi meg megyünk az oroszokhoz?... Francba a...

Ti kérdeztétek 1. – webáruház, tulajdonosi arányok, kezdőtőke

E-mailben és személyesen is sok, vállalkozással kapcsolatos kérdést tesztek fel nekünk. Ebben a rovatunkban hétről hétre közzéteszünk (nevek és felismerhető...

Close