Képzeletbeli Startup-Konferencia 2. rész

Örülünk, ha biztos vagy benne, hogy tényleg hozzánk akarsz fordulni. Ehhez a legjobb, ha már a versenytársainkat is ismered és tudod, ki mit csinál, kitől mit kaphatsz. Segítünk. Egy konferencia előadóiként lenne a legkönnyebb megismerned minket, de konferenciát (most) nem szervezünk. Hamár az Insiderblog összeszedte a névsor egy részét, mi ez alapján összeállítottuk képzeletbeli konferenciánk résztvevői mappáját, persze magunkat is beletéve, a nyilvánosan hozzáférhető információk alapján. Mert hiszünk abban, hogy neked ez így a leghasznosabb.  

A sorozat 1. részében a névsor első felét olvashattad (Megoldás.Most, Seed Alapítvány, Miskolczy Csaba, Turcsán Tamás, Compleo, Colabs, CETA), itt pedig a folytatás.

Hogy már csak választanod kelljen.

(Listánk az Insiderblog gyűjtésének 2013. február 12-i állapota alapján készült. Minden kiegészítést örömmel fogadunk.)

insiderblog_tanácsadók_capture

 

OneMinute

A  MNG Investments-szel szorosan összeboltolt, 2012-ben feltűnt OneMinute indította útjára a BlindInvestment versenyeket, ami a legkorábbi fázisban lévő projekteknek ad elgondolkodtató lehetőséget. Nagy niche-be találtak bele, a BlindInvestment 1000+ FB-követővel hasít. Ezen kívül is kifejezetten korai befektetésekkel dolgoznak, FB-oldalukon ez szűszavúan: kockázati tőkepiaci szolgáltatások. A honlapból sajnos semmit nem lehet megtudni a csapatról, és bár vannak sejtéseink, a LinkedInen sem találtunk semmit. A honlap(ok)on korábban látott szolgáltatások egy része eltűnt, így sok biztosat nem tudunk róluk mondani.

Szerintünk miről adnának elő a képzeletbeli konferencián: Amerikai minták, magyar tapasztalatok angel- és seed-befektetésekkel

Invendor

A vállalatértékeléssel és felvásárlással kapcsolatos tanácsadással, valamint innovációs rendezvények szervezésével foglalkozó cég honlapját sajnos nem tudtuk megnézni (malware-gyanú miatt). Azt azonban tudjuk, hogy az eBIT-es Imre Zsombor az alapítók között van, és a cég 10+ éve jelen van a magyar innovációmenedzsmentben. Azoknak a nagy növekedési potenciállal bíró startupoknak kínálnak szolgáltatást, akik VC-t keresnek vagy már kiszálláson gondolkodnak. A honlap emlékeink részletes volt, nézzetek rá, hátha már megszerelték.

Szerintünk miről adnának elő a képzeletbeli konferencián: Mennyit ér… és mikor?

Életpálya Alapítvány

A 20. születésnapját ünneplő szervezet kiadványokkal, versenyekkel, tanácsadással és pénzügyi konstrukciókkal is segíti a vállalkozóvá váló 18-32 éves fiatalokat. A honlapról sajnos szinte semmit nem lehet megtudni (404, feltöltés alatt, nem engedélyezett…), így azt sem, hogy kik és mit csinálnak pontosan – a sokat ígérő és gazdag tartalomjegyzékű Tudástárhoz sem fértünk hozzá. Ugyanakkor 2600+ FB-követőjük van. Szóljon, aki hallott róluk, mi nagyon kíváncsiak lettünk, hogy mit is csinálnak.

Szerintünk miről adnának elő a képzeletbeli konferencián: 12000 személyes sztori vállalkozásokról

Novinex

A honlapja szerint teljeskörű innovációmenedzsment szolgáltatásokat kínáló cég csapatáról és történetéről semmit nem tudtunk volna meg, de szerencsére az ügyvezető Hornák Zoltán LinkedIn-profilja segített. A cég technológiaintenzív, elsősorban ICT- és kutatási projektekből kinőtt startupoknak szolgáltat, illetve vállal befektetők felé való közvetítést is. Úgy tűnik, a cég szoros kapcsolatban áll a BME-s SEARCH-Lab-bel is.

Szerintünk miről adnának elő a képzeletbeli konferencián: Egyetemről ki, és tovább: spinoffok a magyar valóságban

V-csoport

A V-csoport – V-jéhez híven – elsősorban változás- és válságmenedzsment-tanácsadást és szolgáltatásokat kínál, főleg középvállalkozásoknak. Szimpatikusan részletes honlapjukból látszik, hogy felkészült csapattal, kiforrott módszerekkel dolgoznak. Érdemes  lehet megismerkedni velük, olvasgatni őket.

Szerintünk miről adnának elő a képzeletbeli konferenciánExitstratégiák gazdasági és emberi megfontolásai

Invescom

Cégértékesítés, cégvásárlás, tőkebevonás, cégértékelés. Ennyire egyértelmű, mit is csinál a részletes honlappal rendelkező, 10+ éve a piacon mozgó cég. A tapasztalat csapatról részletes bemutatkozó anyagot találunk a vonzóan informatív honlapon. Startuppereknek fontos lehet az alábbi mondat: “Tőkebevonási megbízásaink jellemzően meghaladják az 1 milliárd forintos tőkeértéket.” Nagypályások, hajrá.

Szerintünk miről adnának elő a képzeletbeli konferencián: Mire való a tőkebevonás valójában?

M27 Absolvo

A komplex finanszírozási források megteremtését, illetve külpiacra lépést segítő M27 Absolvo nagy, tapasztalt csapattal és részletes honlappal van jelen a virtuális térben is. Tavaly egyértelmű nyitást fogalmaztak meg a kisebb projektek felé is, illetve szorosabbra fűzték kapcsolataikat a HVCA-val. Egyértelműen jártasak a pályázati forrásokban. Erős pénzügyi szemlélet olvasható ki az írásaikból.

Szerintünk miről adnának elő a képzeletbeli konferencián: Gondold át: mennyit, honnan, mikor, hogyan

.

Tudjuk, hogy a felsorolásból sokan kimaradtak – rajtad is múlik, hogy rákerüljenek. Írhatsz az Insiderblognak, hogy tegyék a térképre kedvenceidet, de ha nekünk szólsz, mi (azon kívül, hogy blogolunk), továbbítjuk az infót nekik is.

Írd meg nekünk kommentben, kit hívnál még meg a képzeletbeli startup-konferenciára! Legyen 3. rész is.

Most tiéd a szó!

Comments are closed.

Read previous post:
Kérdeztetek – de mi csak félig tudtunk válaszolni (Ti kérdeztétek 2.)

E-mailben és személyesen is sok, vállalkozással kapcsolatos kérdést tesztek fel nekünk. Ebben a rovatunkban hétről hétre közzéteszünk (nevek és felismerhető...

Képzeletbeli Startup-Konferencia 1. rész

Mit szólnál egy egésznapos, startuppereknek szóló szakmai alkalomhoz, ahol a tanácsadók mutatják meg magukat? Jó lenne. Azért is szeretjük a...

Tippek kávézói nomádoknak

Legtöbbször coworking-helyeken és kávéházakban dolgozunk, és a csapat egy része akkor sincs irodában, ha lehetne. Hogy miért? Mert szeretjük a...

Close