Meddig bírnád telefon nélkül? – infografika

nomopKépzeld el, hogy mondjuk a ma reggeli nagy sietségben bevágtad magad után az ajtót és gondolkodás nélkül rohantál is egy találkozóra, a munkahelyedre, ahová éppen. A telefonod pedig az pedig asztalon marardt. Némán, mozdulatlanul, megbújva.

Bár azon idegeskedsz, hogy mi van, ha késel, hogyan tudsz szólni a találkozópartnerednek, vagy jajmilesz, ha kapsz egy ASAP-os emailt a főnöködtől, de igazából rendben leszel. És ha ez a távoltartás az egész napra szól? Ha egy hétig nincs (és itt visszább vesszük a drámát) OKOStelefonod?

A Frontrange infografikája szerint egy kutatásban megkérdezettek 66 százaléka válaszolta, hogy nem bírna ki egy egész napot. Érdekesség, hogy 44% lemondana a telefonról heti 100 dollárért. Mondjuk 19%-uk 500 dollárnál húzta meg a határt.

Nomophobia amiről szó van (No Mobile Phobia). London és környéke a korábban említett kutatásban bár csak kicsivel, de többségi (53%-os) tapasztalatot mutatott, amikor a mobilmentesség miatti idegességről kérdezték az embereket. Leginkább pedig a fogorvos előtti stresszhez hasonlítják ezt a típusú rossz-izgalmi állapotot.

Egy 7 fős minta tapasztalatait az alábbiakban láthatod. Fontos kérdés: ha ennyire ragaszkodnak a felhasználók az okostelefonokhoz, ki tudod használni ezt a ragaszkodást? Mit gondolsz, érdemes nekik fejleszteni?

Most tiéd a szó!

Comments are closed.

Read previous post:
A kétperces szabály

A cél az, hogy megkönnyítsd a dolgod és csak annyira aprózd el a teendőidet, hogy láthatóan haladj velük. James Clear...

Webdesign – iparági infografika

Kis számok nagy törvényei a webdesign egyik nagyipari szereplőjétől. A webydo ezzel mutatja meg, hogy mik a most is létező különbségek a...

100 IT-kulcsszó 2014-re

New York egyik hirdetési ügynöksége összeállított egy százas listát az ebben az évben szerintük legfontosabb IT-kötődésű keresőszavakról. Még mi sem kattingattuk...

Close