Mikor van az Idő?

Tweet. Skype. Teremts kapcsolatot. De mikor, kivel? Kivel mikor? Hahó, földlakók!

Ha vállalkozol, ha magadat vagy a cégedet marketingeled, ha nemzetközi csapatban dolgozol, ezek fontos kérdések. Az idő változó természetéről gondolkodtunk.

Mikor lehet a legjobban csiripelni? A válasz reggel 9 (EST), azaz magyar idő szerint délután 3 (CET) körül. Bård Edlund designer mozgó infografikáján 25 jelentős internetpenetrációval rendelkező országot figyelhetünk – és kiválaszthatjuk ez alapján az online kommunikációra legalkalmasabb pillanatot. Ekkor van ugyanis a legtöbb ember ébren és valószínűsíthetően a számítógépe előtt.

(a mozgó verzióért kattints a képre)

Az ábrán az egyre sötétebb sávok az éjszaka sötétségét jelölik. A holdacskák mérete arra utal, az adott országban hányan használják rendszeresen az internetet. A fent pörgő óra pedig az időt mutatja (EST).

Ha valakinek gondot jelent az időzónák átszámítgatása (pl. nekem), barátságos eszközöket talál a világhálón, amik segítenek megérteni, mit is jelent a Föld másik oldalán élni az idő szempontjából.

Az idő játékra hív. Nézz rá: ezeregy módon megláthatod.

(az interaktív verzióért kattints a képre)

Fogalmazd át a világot. Már nem az a kérdés, mikor van reggel, délben, este. Csak az, hogy mikor kapcsolod be a számítógépet, mikor kattansz fel a hálóra, mikor élsz online közösségi életet.

Emberek macskával az ölükben, sötétbe kibámulva, emberek öltönyben egy irodában, emberek ebédidőben laptopppal a térdükön, emberek okostelefonokkal a világ egyik végéből a másikba utazva – ugyanabban a pillanatban… földlakók.

Hé, földlakók! Mikor szóljunk egymáshoz?

Most tiéd a szó!

Comments are closed.

Read previous post:
29 tett a kreativitásért

  Írtunk egy listát. Hányat ismersz? Hányat használsz? Kezdd el. Most. Kísérletezz. A nulladik pontunk, hogy legyél kíváncsi, mondjuk itt.

Pizsamás menedzserek

Tegnap titkárnőt daraboltam, ma pedig arra buzdítok, hogy maradj pizsamában. Még mindig a HR kreatív oldaláról.

Egy titkárnő feldarabolása

Pár napja feldaraboltam egy titkárnőt... most pedig visszatérek a tett helyszínére. Tarts velem.

Close