Papa pénzecskéje

prosp

Találkozunk olyan vállalkozókkal, akik saját erejükből lettek jómódúak. Tízből kilencen kaptak a kezdéshez valamit az élettől: nagyon biztonságos családi hátteret, amiből saját döntés alapján léphettek ki (elköltözés első lakásba, külföldi út) vagy éppen saját döntés alapján maradhattak benne (azaz akkor is volt kajájuk és ágyuk, ha minden fillérüket megette a vállalkozás, meg volt egy garázs, ahol szerelhettek). Valamilyen formában a legtöbb esetben ott volt Papa pénzecskéje, ha mégoly csöpp is. Mert mi még csak nem is a gazdag papákról beszélünk. És néha ott volt az is, hogy az első 1-2 milliónyi befektetést is papa, nagypapa adta vagy egy örökség tette lehetővé. Azaz ott volt a klasszikus 4F-ből a Family tízből kilencszer.

És a tizedik esetben? Megnézünk három olyan esetet, amikor nincs meg Papa pénzecskéje – vagy megvan, de mégsem kéred. 1,5-5 millió forintról beszélünk.

Ha van, de nem kéred

Feltételezzük, hogy először (majdnem) mindenki a Papától kér. Vagy haveroktól, nagyitól, de most mi lepapázzuk az egész bagázst, akiket a szakirodalom 3 vagy 4F-típusú befektetőként szokott aposztrofálni. Az első tanács tehát: mindig kérdezd meg Papát, mit tud adni.  De van ennek a tanácsnak egy fontos kiegészítése is, amit érdemes szem előtt tartani: a javakért fizetni kell. A pénz is jav. (Bocs.) Hogy mivel fizetsz érte? Gondold át jól.

Kedvenc rémtörténetünk, hogy az idős szülők megadták a hátteret, némi (kevéske) pénzt, és nagy örömmel vigyáztak a kisunokára, amíg a fiatal szülők a vállalkozás után futottak. Aztán a gyermek hazajött és e szavakra nyitotta csöppnyi száját: Apu, a Nagyi szerint neked nincs tisztességes munkahelyed és még engem sem tudsz eltartani. És lehet, hogy idén már karácsonyi ajándékot sem kapok. Tényleg?

Azt gondoljuk, ez túl nagy ár. Tudnod kell, kinek, mennyit és meddig tudsz fizetni – akár érzelmileg. Beszéld meg nyíltan Papával, mit vállal ő és mit vállalsz te.

Ha Papának nincs, de neked akár lehetne

A javakért fizetni kell. Vagy ezt már mondtuk? A vállalkozás ilyen szempontból a te vágyaid, kreativitásod, kockázatvállalásod kivetülése, és ugyanúgy fizetni fogsz érte, mint a kézművesklubért vagy a bungee jumpingért. Ezt pedig az ember a megtakarításaiból fizeti.

Úgy számoltuk nagyon sok kezdő vállalkozást végignézve, hogy a jogi indulás előtti időszakra havi fejenként 100-150 ezer forintot égetnek el az alapítók, az indulás utáni időszakra legfeljebb havi 5-700 ezres céges költséget kell számolnod ahhoz, hogy hamar elérhess egy döntési pontig: érdemes-e valóban továbbmenni a megkezdett úton.  Ebből a pénzből már elérhetsz egy alap validációt a piacodon (még ha nem is minden igényt kielégítőt), megteremtheted az első kapcsolatokat, barterekkel és társulásokkal tudsz fejleszteni valamennyit, kicsit marketingeltél is, és nem haltál éhen. Ha ennyiből nem tudod megcsinálni, akkor gondolkodj, mennyi a legkevesebb értelmes pénz, amit már be kell hoznod. Aztán számold újra, hol és hogyan tudsz úgy félretenni, hogy fél éven belül meglegyen az első 6 hónapra elegendő pénz. És mellette kezdd el mindazt a tevékenységet, amit ingyen vagy néhány mozijegy árából is el tudsz kezdeni. Hidd el, meglepően messzire fogsz jutni.

Kedvenc fejlövésünk, amikor egyetemistákat kérdeztünk arról, akarnak-e vállalkozni. Naná. Mikor? Tegnaptól. És mennyit költenél rá? Ja, azt nem. Keresek befektetőt.

Nem Papa pénzecskéje

Nem, ezt a részt már nem a javakkal kezdjük. Úgyis megjegyeztétek.

Nagyon sok vállalkozás(kezdemény) talál meg minket azzal, hogy neki 30-300 millió kell, befektetőtől. Nulláról, azaz piaci validáció nélkül, ötletfázisban. Amikor azonban megkérdezzük, mennyi kellene az első vevő eléréséig, de legalábbis egy jó piaci visszajelzés megszerzéséig, általában kiderül, hogy ennek a töredéke is elég. És amikor elkezdünk dolgozni, akkor 1,5 milla alatti összegből rengeteg ún. growth hack, azaz a növekedést gyorsító, nevetségesen olcsó megoldást találunk a csapatokkal közösen.

Nem mondjuk meg, mik a befektetők érvei, amikor ennyire pici összegre van szükség. Nem mondjuk meg, mi mit szoktunk javasolni. Inkább kérdezünk valami fontosat.


survey services

 

Most tiéd a szó!

Comments are closed.

Read previous post:
Aki asztalt ad el, nem asztalt ad el

Találkoztam egy nagyon klassz asztalossal. Na jó, nem asztalos, hanem designbútor-manufaktúrában utazik, de azért itt a Megoldás.Mostban csak Az Asztalosként...

Kis krimijáték fásult délutáni órákra

Valamelyik este Z a tévében egy emberrablós krimit nézett. Z életem párja, tehát néztem én is. Volt benne autós üldözés,...

Apró ikontörténet

Miért ez a jele? És mit jelent? A @ története is új? Előfordul. Kisszines a hétvégére. Kattints, nagyobb lesz!

Close