Tippek kávézói nomádoknak

Legtöbbször coworking-helyeken és kávéházakban dolgozunk, és a csapat egy része akkor sincs irodában, ha lehetne. Hogy miért? Mert szeretjük a bóklászást. Mert inspiráló. Hatékony, mert nem fognak hozzád szólni az asztalodhoz tévedő kollégák, gondolatébresztő, mert kiszakít a megszokott környezetből, és sokkal produktívabb, mint otthon.

Mutatunk nektek néhány budapesti helyet.

Van tíz percem dolgozni

Ha tényleg nem akarsz sokáig üldögélni, akkor bármelyik gyorsetető megfelel. Általában huzatosak és zajosak, ellenben szinte biztos van wifi, és pillanatok alatt megkapod a kávét a pultnál. Gyorsetetőnek tekintjük ilyen szempontból a pékségeket is, bár kevés az olyan, ahol wifit is találsz. A Cserpes Tejivóknak örültünk is, bánkódtunk is, mert kifejezetten kényelmetlen, zajos és hideg helyek lettek, de rohanós napokon azért ki lehet nyitni ott is a laptopot.

  • A mi kedvenceink: Á Table! Retek utca (lifehack: a szomszéd Starbucks wifije kitűnően áthallatszik), Cserpes Tejivó Deák tér
  • Jobb a semminél: Cserpes Tejivó Corvin-negyed, McDonalds McCafé Blaha/Nyugati/Móricz

A kávézólánc-dilemma

Az amcsi kávézóláncokban stabil a minőség, és lehet szeretni vagy utálni, de tény, hogy mindig azonos a kínálat. Előnyük, hogy az esetek többségében van hely és nem nézik ki a csóró laptopos startuppert akkor se, ha egyetlen tejeskávéval eltölti a fél délelőttöt. Hátrányuk, hogy gyakran nagyon nyüzsisek, hangos a zene és a kávégép. Délután háromig elviselhető (amíg a vihogó gimnazista csajok meg nem jelennek).

  • A mi kedvenceink: Costa Nyugati (emeleti rész), Starbucks Király utca (szintén az emeleten)
  • Jobb a semminél: Costa Allée/Corvin,
    CCC Kálvin tér (korán nyitnak), Starbucks Széna tér

Békebeli helyek

Persze az igazi az, ha rendes kávéházban ülsz le. Olyanban, ahol délelőtt minden másfeledik asztalon laptop, de azért enni is tudsz valamit. Olyanban, ahol csak biccentesz a pincérnek és már hozza is a kedvencedet. Amióta megjavították a wifit, a mi dél-budai irodánk a Tranzit lett újra, télen-nyáron tökéletes délután 5-ig (olyanoknak ajánljuk, akik szeretik a gyerekzsivajt időről-időre). Északabbra ott a tökéletesen békebeli Déryné (sajnos a csapat nagyot változott, de még mindig jó a hely). És persze jöjjön ezen kívül a felsorolás:

  • A mi kedvenceink: Két Szerecsen (korán nyit, laptopbarát délutánig), Menza, Tranzit, Déryné, Hadik
  • Jobb a semminél: Jubilee, Centrál, Európa (ezek csak nevükben klasszikusak, a hangulat már a múlté), Csészényi (nincs wifi)

És ha nem kávéház, akkor…

Sajnos én nem ismerek wifis, laptopbarát teaházat. Hajrá, mondjatok. Ellenben találkoztam könyvesboltokkal, ahol kitűnően el lehet üldögélni és dolgozni (sőt: helyenként kávét is adnak), például az Allée Librijében és az emeleti Frei Kávézóban (kizárólag hét közben, délelőtt ajánlom munkára, mert akkor nincs tömeg). Hátrányuk ezeknek a helyeknek, hogy a könyvtári hangulat miatt a csapatmunka szinte kizárt, de ugyanez az előny is egyben. Bevallom, rég jártam Treehugger Dan-nél, de ha van wifi, szóljatok azonnal, jövök!

Kérünk még tippeket, vidékre is – ti hova jártok?
Ki az irodából, nomádok!

Most tiéd a szó!

Comments are closed.

Read previous post:
Gyerünk Londonba!

Hát, srácok, összezavarodtunk. Az amerikaiak már a briteknél vannak, a britek meg nálunk. Mi meg megyünk az oroszokhoz?... Francba a...

Ti kérdeztétek 1. – webáruház, tulajdonosi arányok, kezdőtőke

E-mailben és személyesen is sok, vállalkozással kapcsolatos kérdést tesztek fel nekünk. Ebben a rovatunkban hétről hétre közzéteszünk (nevek és felismerhető...

Problémát a megoldásomra – 1. rész

Kitartó olvasónk azzal a kéréssel fordult hozzánk, hogy írjunk valamit a problémamegoldásról. Az első mondat, ami kiszaladt a számon, így...

Close