Többet ér ezer szónál?

Nagyon sok olyan üzleti ötlettel találkozunk, aminél arra kell hagyatkoznunk, hogy a képzeletünk helyes vagy helytelen képet vetít elénk. A legtöbb projektgazda, feltaláló inkább beszélni szeret a leendő termékről, szolgáltatásról, elérendő célról, mint megmutatni azt, amire a fejlesztés korai szakaszában jutott. Sem prototípus, sem egy vázlat, csak mondatok mondatok után. Van ennél rosszabb is, amikor például a mondatok nem alkotnak fogyasztható gondolatmenetet. Élőszóban, papíron, ez már nem nagy különbség.

 

Pedig mennyivel őszintébb és könnyebb lenne, ha nem kellene elképzelnünk valamit.

 

Lehet, hogy többet, szebbet, jobbat képzelünk, és kevesebbet, csúnyábbat, rosszabbat látnánk a projekt végén. Lehet, hogy te is így vagy vele.

 

Próbáld meg lerajzolni. Nem kell grafikus hozzá. Nem kell művészinek lennie. Csak legyen egy kép, amivel te is egyetértesz. Ha megvan, írd mellé a lényeget. Kézzel. Nyilazz, karikázz, emelj ki. Ha kész, tisztázd le újból.

 

Mutasd meg, kérj véleményt, változtass. A végére mindenki azt fogja látni, ami a te fejedben van. Nem többet, de nem is kevesebbet. Elvégre ez a célod.

ps: Szolgáltatásokra is működik, szóval hajrá!

 

A bogár ezeket tudja. Így válaszol az igényekre. Nem kell ennél bonyolultabb.

 

Nem férsz bele a 10 percbe? Valószínűleg még nem teljesen tiszta a kép a te fejedben sem. Kérdezz, és segítünk rendet tenni.

Most tiéd a szó!

Comments are closed.

Read previous post:
Startup-teszt 15.000 forintból

Nem elég hinni, hogy az ötleted/céged menő. Vannak dolgok, amiket akkor is érdemes tudni, ha esetleg kellemetlenek. Amikor startupot indítasz,...

Ha már az égiek is ellened fordultak… vállalkozz!

Soha nem jön el az a pillanat, amit az ember ideálisnak érezne ________. Az üres hely kitölthető az alábbiakkal: gyerekvállalás,...

Startupper-alapfelszerelés: 5 dolog, amit magaddal kell vinned

A startup olyan, mint egy átkozottul hosszú sziklamászás. Mielőtt nekikezdesz, érdemes átnézni a poggyászt - visszafordulni ugyanis nem nagyon lehet,...

Close